Puhelin seniorille

Valikoimastamme löydät helppokäyttöiset ja yksinkertaiset puhelimet, joiden avulla yhteydenpito läheisiin onnistuu helposti ja vaivattomasti. Tutustu eri valmistajien malleihin ja valitse joukosta itsellesi sopivin.

kuvitus kuva aiheesta Puhelin seniorille

0 tuotetta

search
    Näytetään 0/0
    Puhelinliittymät

    Liittymä uuteen puhelimeen

    Meiltä löydät liittymät niin puhe- ja viestipaketeilla kuin käytön mukaan laskutettavinakin.

    Tutustu liittymiin
    half-sim-huippudiili-crosslink
    Uusi älypuhelin vaihtodiilillä
    Vaihtodiili

    Uusi älypuhelin vaihtodiilillä

    Tuomalla vanhan laitteesi meille, saat siitä hyvityksen ja annamme laitteelle uuden elämän. Kunnossa olevasta laitteesta saat Vaihtodiilillä reilun hyvityksen, joka perustuu laitteen kuntoon ja ikään. Myös rikkinäisen laitteen voit tuoda tietoturvalliseen kierrätykseen Telian myymälään. Kuvassa esitetyt hyvityshinnat laskettu 26.10.2023 ehjälle ja toimivalle laitteelle (Apple Watch Series 6 44mm GPS + Cellular Aluminum case & Apple iPhone 11 64 GB).

    Helppokäyttöiset senioripuhelimet

    Senioripuhelimet on kehitetty ja suunniteltu erityisesti senioreiden tarpeisiin. Senioripuhelin on helppokäyttöinen, sillä on helppo soittaa ja lähettää viestejä ja myös netin käyttö sujuu monella senioripuhelimella. Senioripuhelinten näppäimet ja näytön kirjasinkoko ovat usein isot helpottamaan käyttöä. Senioripuhelinten muotoilussakin on pyritty huomioimaan käyttäjien tarpeet. Monissa senioripuhelimissa on lisäksi niin sanottu turvapainike, jolla apua saa kutsuttua yhden napin painalluksella.

    Millainen on hyvä puhelin seniorille?

    Uusien tekniikoiden omaksuminen ja modernit teknologiset ratkaisut saattavat olla vaikeita ikäihmiselle. Tämä kannattaakin huomioida silloinkin, kun valitaan uusi puhelin perheen seniorille. Senioripuhelinta valittaessa kannattaa kiinnittää huomiota puhelimen helppokäyttöisyyteen, miten puhelinta käytetään sekä mahdolliset nivelvaivat ja haasteet näön ja kuulon suhteen.

    Helppokäyttöisyys

    Moderni teknologia voi asettaa haasteita käyttäjälle ikää katsomatta ja varsinkin ikäihmisille. Tästä syystä monet vanhemman ikäluokan edustajista haluaakin helppokäyttöisen puhelimen. Uutta puhelinta ostettaessa kannattaakin ostopäätöksen teko aloittaa käyttöjärjestelmästä.

    Se, onko iPhone vai Android-puhelin parempi, on makuasia. iPhone voi olla helppokäyttöisyyttä ajatellen varmempi valinta mutta samalla kalliimpi kuin Android-puhelin. Jos käytössä on jo älypuhelin, kannattaa uusi puhelin valita jo tutuksi tulleen käyttöjärjestelmän mukaan. Jos taas olet valitsemassa seniorille puhelinta ja asetusten hallinta ja päivitykset jäävät sinun vastuullesi, kannattaa valita malli, jonka itse tunnet parhaiten – näin perheenjäsenen auttaminen erilaisissa käyttöön liittyvissä ongelmissa on helpompaa.

    Miten puhelinta käytetään?

    Jos seniori käyttää puhelinta vain puheluihin ja tekstiviestien lähettämiseen, ei älypuhelin ole silloin välttämättä tarpeellinen. Tällöin peruspuhelin on oiva valinta. Peruspuhelimessa on kaikki tarvittavat perustoiminnot yhteydenpitoon. Peruspuhelimen eli näppäinpuhelimen näppäimet ovat osan mielestä myös helpompia käyttää kuin älypuhelimen kosketusnäyttö. Peruspuhelimia on niin sanotustu perinteisen näköisiä, kiinteärunkoisia, sekä myös simpukkapuhelimia. Simpukkapuhelin on puhelinmalli, jossa on saranoitu, näppäimistön päälle taittuva kansi. Simpukkapuhelimessa näyttö on kannessa, joten kiinni taitettuna näyttö on suojassa eikä näppäimiäkään tarvitse muistaa lukita.

    Toisaalta älypuhelimissa on enemmän käyttömahdollisuuksia. Älypuhelimissa on käteviä toimintoja, kuten kamera, jolloin ei tarvita erillistä digikameraa. Älypuhelimen kanssa myös varttuneemmalle väelle avautuu kokonainen digitaalinen maailma, kuten verkkosivut, sosiaalinen media, pankkipalvelut sekä paljon muuta – kaikki käden ulottuvilla yhdessä ja samassa laitteessa. Älypuhelimen kanssa myös yhteydenpito läheisiin saa uusia ulottuvuuksia, perinteisten puheluiden sijaan voi esimerkiksi soitella videopuheluita, jolloin puhelimen näytöltä näkee vastapuolen kasvot ja juttelu on lähes samanlaista kuin oikeasti kasvotusten keskustellessa.

    Käyttäjän tarpeet

    Jos näkö on jo huonontunnut, kannattaa valita puhelin, jossa on suuri ja helppolukuinen näyttö. Sekä iPhone- että Android-puhelimissa on helppokäyttötila, joka suurentaa kuvakkeet, tekstin sekä muun sisällön, jolloin ne näkyvät selkeämmin ja puhelimen käyttö helpottuu.

    Mikäli kuulo on heikentynyt, on laadukas ääni puhelimen käytössä tärkeää. Jos käytössä on kuulolaite, kannattaa tarkistaa, että puhelin on yhteensopiva kuulolaitteiden kanssa. Esimerkiksi kaikki Doro-puhelimet ovat yhteensopivia kuulolaitteiden kanssa. Jos puhelin ei ole yhteensopiva kuulolaitteen kanssa, pitää se laittaa pois päältä, kun haluaa puhua puhelimessa.

    Jos nivelvaivat vaivaavat, kannattaa miettiä pienempää puhelinta. Pienempi kokoinen puhelin pysyy helpommin kädessä eikä sen käyttö rasita yhtä paljon sormia. Puhelimen takakanteen on myös mahdollista kiinnittää pidike, joka helpottaa puhelimen pitelemistä. Pidike toimii myös kätevänä telineenä, jolloin puhelin pysyy pöydällä kyljellään pystyssä.

    Liitymä senioripuhelimeen

    Kun sopiva puhelin seniorille on läytynyt, on aika päivittää puhelinliittymä. Liittymän voit valita käytön mukaan, ja aktiivisellekin surffailijalle löytyy sopivia vaihtoehtoja.

    Rajaton-liittymissämme netinkäyttö on rajatonta Pohjolassa ja Baltiassa, eikä sinun tarvitse pelätä roaming-maksuja lomamatkoilla. Lue lisää netin käytöstä ulkomailla verkkosivuiltamme.

    Miksi tilaisit Telialta?

    • kuvituskuva Ei korkoja tai kulujaEi korkoja, ei kuluja, maksuaikaa jopa 36 kuukautta
    • kuvituskuva ToimitusNopea ilmastoystävällinen toimitus jopa huomiseksi
    • kuvituskuva TakuuLiittymäasiakkaillemme 3 vuoden takuu puhelimiin, tabletteihin, 4G-älykelloihin ja 4G/5G-tietokoneisiin