Apple
Tilapäisesti loppu

Mac Mini M1 (2020) 256 Gt

 • Salamannopea M1-siru takaa suorituskyvyn niin pelatessa, työskennellessä kuin surffatessakin
 • Kahdeksanytiminen näytönohjain takaa, että käyttö on sulavaa ja soljuvaa
 • Laajat liitännät, mutta kompakti koko

Lue Apple Mac Mini M1 (2020) -tietokoneen esittely Yhteisöstä

Valitse väri: hopea

Saatavuus- ja toimitustiedot

Ei varastossa

Valitse laitteen maksutapa

Maksan kerralla
819
Maksan osissa
22,75€/kk

36 kk maksuajalla. Yhteensä 819 €.

36 kk. Korko 0 %
Maksan osissa
34,13€/kk

24 kk maksuajalla. Yhteensä 819 €.

24 kk. Korko 0 %
Maksan osissa
68,25€/kk

12 kk maksuajalla. Yhteensä 819 €.

12 kk. Korko 0 %
Näytön koko
Ei näyttöä
Suoritin
8-ytiminen Apple M1 -siru
Keskusmuisti
8 Gt
Kiintolevy
256 Gt SSD-tallennustila
Näytönohjain
8-ytiminen
Käyttöjärjestelmä
macOS
Tuotekuvaus

Apple Mac Mini M1 (2020)

Jopa 3 kertaa parempi prosessorin suorituskyky. Jopa 6 kertaa nopeammat grafiikat. Ja edistyksellisin Neural Engine mahdollistaa jopa 15 kertaa nopeamman kone­oppimisen. Ryhdy töihin, uppoudu peleihin ja päästä luovuutesi lentoon Mac minillä. Ja anna sen ennennäkemättömän vauhdin ja tehojen viedä mukanaan.

Kompakti koko, uskomaton suorituskyky ja monipuolinen porttivalikoima tekevät Mac ministä täydellisen kumppanin yllättävän moniin eri käyttötarkoituksiin. Ja kun tehokas M1-sirun koko voima on nyt mahdutettu sen 7,7 tuuman neliönmalliseen runkoon, saatat yllättyä, mistä kaikkialta voit löytää Mac minin paiskimasta töitä.

 

M1-siru

Applen M1-järjestelmäsiru (SoC) sisältää vaikuttavat 16 miljardia transistoria. Yhteen pienen pieneen siruun on integroitu mm. prosessori, näytön­ohjain, Neural Engine ja liitännät. M1 on enemmän kuin edistysaskel Macille: sen uskomaton suoritus­kyky, räätälöidyt teknologiat ja alan johtava energia­tehokkuus vievät Macin kokonaan uudelle tasolle. 

M1:n ansiosta Mac mini on hämmästyttävän nopea ja tehokas. 8-ytiminen prosessori tarjoaa jopa kolme kertaa paremman suoritus­kyvyn edelliseen sukupolveen verrattuna2 – tinkimättä minin tunnusomaisesta 7,7 tuuman neliönmallisesta muodosta.

M1:ssä yhdistyvät neljä suorituskyky-ydintä ja neljä tehok­kuus­ydin­tä. Tämä mahdollistaa maailman parhaan prosessorin suoritus­kyvyn wattia kohden sekä yksi- että monisäikeisissä tehtävissä. Lopputuloksena on kvanttiharppaus suorituskyvyssä – vaikka virtaa kuluu huomattavasti vähemmän.

M1:ssä on neljä suorituskyky-ydintä. Ne ovat maailman nopeimpia prosessori­ytimiä energiaa säästävissä siruissa - ja ne tehostavat Mac minin suorituskykyä tuntuvasti. Käännä koodia huomattavasti lyhyemmässä ajassa. Äänitä, miksaa ja masteroi ammattitason musiikkia Logic Prolla. Käytä reilusti raitoja, liitännäisiä ja virtuaali-instrumentteja. Luo upeita kuvia Adobe Lightroomilla ennennäkemättömällä nopeudella ja herkkyydellä.

Neljä tehok­kuus­ydin­tä tuottavat erinomaisen suoritus­kyvyn jokapäiväisiin tehtäviin, mutta käyttävät vain kymmenesosan virtaa. Nämä tehokkuusytimet ovat omiaan kevyempiin toimintoihin, kun suorituskyky-ytimet huolehtivat vaativammista tehtävistä.

M1-siru mahdollistaa jopa 16 Gt:n supernopean yhteismuistin. Vähäisen viiveen ja suuren kaistanleveyden ansiosta apit voivat jakaa dataa tehokkaasti prosessorin, näytön­ohjaimen ja Neural Enginen kesken. Näin kaikki tekemäsi asiat hoituvat nopeasti ja sulavasti.

 

8-ytiminen näytön­ohjain

M1-sirun 8-ytiminen näytön­ohjain tuo Mac miniin maailman nopeimmat henkilökohtaiseen tietokoneeseen integroidut grafiikat. Kaikkiaan graafinen suorituskyky kasvaa huimat kuusi kertaa paremmaksi. Se on mieletön määrä tehoa, usko­mat­toman kompakteissa mitoissa.

Kahdeksan tehokasta grafiikkaydintä varmistavat sujuvammat, nopeammat ja usko­mat­toman upeat grafiikat. 8K-videot toistuvat saumattomasti, ja grafiikoiltaan vaativat työnkulut hoituvat hämmästyttävän nopeasti.

Renderöi aikajana jopa 6 kertaa nopeammin Final Cut Prossa. Kiidä monimutkaisten näkymien läpi Unityllä jopa 4 kertaa nopeammin. Ja koe pelatessasi henkeäsalpaava kuvanopeus sekä entistä parempi tarkkuus ja täsmällisyys. Tällaisia grafiikkatehoja ei ole Mac minissä ennen nähty.

 

Koneoppiminen ja Neural Engine

Koneoppiminen automatisoi ja nopeuttaa merkittävästi esimerkiksi videoanalyysia, puheentunnistusta ja kuvaprosessointia. M1-siru, 16-ytiminen Neural Engine ja koko joukko koneoppimistekno­logioita tekevät Mac ministä kone­oppimisen voimanpesän.

M1-siruun integroidut kone­oppimisen tekno­logiat avaavat rajattomat mahdollisuudet Mac-apeille. Kone­oppimisen ansiosta apeilla voidaan rakentaa ja soveltaa valtavaan datamäärään perustuvia malleja. Näin apit voivat esimerkiksi tunnistaa kuvista ja videoista ystäviä ja perheenjäseniä, muuntaa puhuttua luonnollista kieltä tekstiksi sekä jopa analysoida ääntä naurun ja aplodien tunnistamiseksi. Yksityisyyden suojaamiseksi tämä data prosessoidaan laitteella salaman­nopeasti.

M1-sirun 16-ytiminen Neural Engine voi käsitellä jopa 11 biljoonaa lasku­toimitusta sekunnissa mahdollistaen työnkulut, joita et kuvitellut mahdollisiksi. Esimerkiksi djay Pro AI ‑apissa voi erotella minkä tahansa kappaleen instrumentti‑ ja lauluosiot reaaliajassa.

Koko M1-siru on suunniteltu koneoppimista silmällä pitäen. Prosessori, näytön­ohjain ja Neural Engine on kukin suunniteltu erityyppisiä kone­oppimisen työnkulkuja varten – ja kone­oppimisen suoritus­kyky­ohjain hajauttaa kone­oppimisen tehtävät oikeisiin paikkoihin suoritus­kyvyn maksimoimiseksi.

Kaksi erillistä kone­oppimisen kiihdytintä on suunniteltu nopeaan matriisitulojen laskentaan, ja ne voivat käsitellä jopa biljoona lasku­toimitusta sekunnissa. Tämä sopii erin­omaisesti vähäisen viiveen kone­oppimisen tehtäviin, joissa ei edellytetä Neural Enginen valtavaa tehoa.

 

macOS Big Sur

macOS Big Sur on suunniteltu ottamaan kaikki hyöty irti M1-sirusta, mikä tekee Macista entistä monipuolisemman ja tuntuvasti tehokkaamman. Tehokkaita päivityksiä apeille. Tyylikäs uusi ulkoasu. Alan johtavat suojaus­ominaisuudet ja luokkansa paras tietoturva. M1-siru ja macOS Big Sur varmistavat yhdessä koko järjestelmän nopeuden: päivittäiset tehtävät sujuvat nopeammin, kuvien selaamisesta Safarissa surffaamiseen. Kaikkein kovimmin työtään tekevät apit saavat kaiken tarvitsemansa tehon. Nyt voit ensimmäistä kertaa käyttää iPhone‑ ja iPad-suosikkiappejasi suoraan macOS Big Surissa. Käytössäsi on siis kaikkien aiko­jen suurin valikoima Mac-appeja.

 

Kompakti ulkoasu: tehoa ilman kokoa

M1-siruun integroitujen tekno­logioiden ansiosta Mac mini päihittää suurikokoiset tietokoneet mennen tullen. Vaativatkin toiminnot hoituvat jopa 60 prosenttia pienemmällä energiankulutuksella edelliseen sukupolveen verrattuna.

 

SSD-tallennustila

Mac minissä on 100 % flash-tallennustila ja jopa mahtavat 2 Tt SSD-tallennustilaa kaikille kuva‑ ja videokirjastoillesi, tiedostoillesi ja apeillesi. Jopa 3,4 Gt/s nopeudella apit ja tiedostot avautuvat ja latautuvat hetkessä.

 

Turvallisuus

M1-siru ja macOS Big Sur tuovat Mac miniin edistykselliset suojaus‑ ja yksityisyysominaisuudet, jotka ovat ainoat laatuaan. Ne pitävät järjestelmäsi ja tietosi visusti turvassa.

Secure Enclave ‑lisäprosessori integroi siruun kriittiset suojaus­ominaisuudet, kuten Apple Payn – ja M1:n ansiosta nopeus on suurempi kuin koskaan. Erillinen tallennustilan AES-salaus pitää salausavaimet suojassa ja tarjoaa samalla uskomatonta tehokkuutta tallennustilan salaukseen ja tietojen suojaukseen.

Turvallinen käynnistys ja ajonaikaiset suojaus­ominaisuudet varmistavat macOS:n ajonaikaisen suojauksen ja sen, että käynnistettäessä latautuvat vain Applen luottamat ohjelmistot ja aktivointilukitus auttaa suojaamaan Macia, jos se katoaa tai varastetaan. Näin parannat mahdollisuuksiasi saada sen takaisin.

Tutustu myös näyttöihin sekä hiiriin ja näppäimistöihin.

Tekniset tiedot
 • Näytön koko: Ei näyttöä
 • Resoluutio: -
 • Paneeli: -
 • Kosketusnäyttö: -
 • Suoritin: 8-ytiminen Apple M1 -siru
 • Suorittimen teho: -
 • Käyttöjärjestelmä: macOS
 • Keskusmuisti: 8 Gt
 • Näytönohjain: 8-ytiminen
 • Ääni: Sisäinen kaiutin, 3,5 mm kuulokeliitäntä, monikanavaista ääntä tukeva HDMI 2.0 -portti
 • Web-kamera: Ei
 • Akku: Ei
 • Muistikorttipaikka: Ei
 • Liitännät: 2 x Thunderbolt / USB 4 -porttia, 2 x USB-A-porttia, HDMI 2.0 -portti, Gigabit Ethernet -portti, 3,5 mm kuulokeliitäntä
 • Wifi: 802.11ax
 • Bluetooth: 5.0
 • Kiintolevy: 256 Gt SSD-tallennustila
 • Mitat: 3,6 x 19,7 x 21,24 cm
 • Paino: 1,2 kg
 • Myyntipakkauksen sisältö: Mac mini, virtajohto
 • Takuu: 12 kk
 • Asiakastuki: Apple asiakastuki puh. 0800 96372 | https://support.apple.com/fi-fi
 • EAN -koodi: 194252091722
 • Telian tuotekoodi: 9096465
 • Valmistajan tuotekoodi: MGNR3KS/A
Video
13499
Apple Mac Mini M1 (2020) 256 Gt